Eindejaar 2016-17

Met het eindejaar in zicht bent u ongetwijfeld druk in de weer met de voorbereidingen voor uw feestdiners.
De Kelle en z’n team zorgen voor u, beste gast, topgerechtjes om af te halen, een uitgelezen St. Sylvestermenu, een heerlijke kerstmenu en nieuwjaarsmenu.

Ontdek onze menu's

Gastronomie in het "kleine zeetje"

Chef Thierry Cornelis, geboren en getogen Koksijdenaar, kind van de zee en leraar aan de hotelschool "Ter Duinen"  en Tjörven Ghysdael, de vrouw des huizes, zijn uw gastheer en gastvrouw in De Kelle.  Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben.

Kom meer te weten over restaurant De Kelle

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Onze Chef deelt een paar gerechtjes
 

Hollandaise saus

De saus wordt vooral (warm) geserveerd bij visgerechten en soms ook bij asperges. De saus wordt ook wel botersaus genoemd. De basisingrediënten zijn boter, azijn en eidooiers. Door deze samenstelling lijkt 'sauce hollandaise' een beetje op warme mayonaise, op basis van boter, in plaats van olie.

Bearnaise saus

Bearnaisesaus (Fr.: sauce béarnaise) is een saus gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van een gastrique, bestaande uit wijn, azijn, dragon, mignonettes, kervel, bouquet garni en sjalotten.

Chronosaus à la Kelle

Chronosaus is afgeleid van de Bearnaisesaus.  Choronsaus is een béarnaise met toevoeging van tomatenpuree en/of ketchup. Een andere afgeleide van Bearnaisesaus is Foyotsaus is dan weer met toevoeging van vleesglace.